Spirituele energie is een natuurkundige grootheid

Spirituele energie is een natuurkundige grootheid. Het bewustzijn is het intelligentieveld van waaruit alles ontstaat. Energie is een natuurkundige grootheid die voortkomt uit dit bewustzijn. Energie produceert licht en licht schept liefde. Alles is terug te voeren op energie en uiteindelijk op bewustzijn.

Ieder mens heeft zijn eigen mate van bewustzijn

Elk mens heeft een eigen mate waarin men zich bewust is. De een is helder bewust de ander is nog niet ontwaakt. Zo zijn er vier stadia aan te geven die de mate van bewustzijn weergeven. Deze fasen zijn:

  • Onbewust, onbewust
  • Bewust, onbewust
  • Onbewust bewust
  • Bewust bewust
Alles is energie

Alles is energie. En omdat alles energie is, heeft ook alles een eigen trilling. Trilling is de frequentie waarop een bepaalde grootheid vibreert. Zo zal een lichtwezen fijntjes trillen, terwijl een donkere geest een hele zware trilling heeft. Toch hangt de mate waarin iets ontvangen wordt ook samen met het bewustzijn van de ontvanger. Spiritueel onderlegde mensen zullen eerder in staat zijn verfijnde trillingen op te nemen dan mensen die dit niet zijn. Toch zullen zij soms wel in staat zijn deze waar te nemen hetgeen te maken heeft met waarneming, perceptie en waarheid. Dit alles hangt samen met bovengenoemde fasen.

Het bewustzijn is oneindig

Bewustzijn is oneindig. Het kan steeds nieuwe velden creëren. Het is het Alles en het niks. Ongrijpbaar maar toch aanwezig. In jezelf zou je kunnen zeggen dat het, zo binnen zo buiten, zo boven, zo beneden is. Dat wil zeggen, dat hetgeen zich in jezelf afspeelt, zich ook projecteert op je buitenwereld.

Waarneembaar met het blote oog. Moderne spiritualiteit grijpt dit aan om zich zelf te ontwikkelen. Steeds meer donkere stukken van zichzelf te transformeren in het licht naar de liefde. Donker wil niet perse zeggen dat het fout is. Dankzij het donker, kennen we het licht. Het diepste duister draagt ook vaak het grootste licht in zich.

Wat is de meerwaarde van een spirituele hulplijn

Consulenten op een spirituele lijn werken met de energie van de ongeziene, metafysische wereld. Of terwijl de wereld die onzichtbaar is voor het blote oog. Het is dan zo dat de consulent werkt met zijn zintuigen en het derde oog. Wanneer er met iemands energie iets bijzonders aan de hand is, dan zullen de chakra's dit waarnemen en gaan blokkeren of disfunctioneren. Er komen dan blokkades of ziekten.

Ook kan het zijn dat er een energetische insluiper is binnengekomen in je systeem of je huis, die er dan direct uitgehaald dient te worden. Hiervoor zijn verschillende methodes. Heel belangrijk om te weten is dat deze indringers niet kunnen leven zonder energie. Angst bijvoorbeeld voedt hen. Alleen daardoor zullen zij zich vergroten en waar te nemen zijn. Worden zij niet gevoed dan knallen ze uiteen en lossen op in het licht, in het bewustzijn. Spirituele binnendringers weten dat hen korte tijd rest. En daarom willen ze hun gastheer ook het leven zuur maken en bang maken.

Spiritueel consulenten werken met energie

Consulenten op een spirituele bellijn kunnen je veel vertellen over werken met energie. Zij maken gebruik van hun invoelende, en heldere gaven om de trilling waar te nemen. Waar je je bevindt of in de spirituele wereld te kijken. Dat doen zij door bovennatuurlijke waarneming. Soms kunnen zij dit met slechts het derde oog en weer andere keren hebben zij er instrumenten zoals bijvoorbeeld een kaartenset voor nodig.

Dat kan allemaal. De manier waarop is eigenlijk helemaal niet zo belangrijk. Wat belangrijk is is dat je met een open hart een gesprek ingaat. En zo ontspannen mogelijk probeert te zijn, hoewel niet geforceerd. Als je vermoedt dat er een indringer in je energie veld zit, vraag dan een consulent ernaar te kijken. En eventueel deze te verwijderen. Meestal weten zij er wel raad mee.

Laat een spiritueel gesprek goed in je bewustzijn doordringen

Ga wandelen na het spirituele gesprek of neem een douche. Tijdens het gesprek is het belangrijk goed op je omgeving te letten of er zich iets bevindt en of deze verandert. Ook is het erg belangrijk met beide voeten op de grond te gaan staan. Ga rechtop zitten en houd een glas water bij de hand.

Het is erg belangrijk tijdens een gesprek en tijdens het contact met de spirituele wereld, om jezelf goed te aarden en te beschermen. Dit kun je onder andere doen, door jezelf in een koepel van licht te plaatsen. Of bijvoorbeeld denkbeeldig spiegels om je heen te zetten met de spiegelende kant naar buiten.

Zo ontvangt de zender zijn of haar eigen energie terug en zal geen duister op je af kunnen sturen. Blijf wel je bescherming in de gaten houden. Vraag ook je beschermengelen en gidsen om bescherming. Check deze bescherming regelmatig. Energie is alles en alles is energie. Zo zie je maar. Spirituele energie is een natuurkundige grootheid.


Datum: 28-02-'24

Terug naar overzicht